Lifestyle/En route
126781053
En route

Deze elektrische auto parkeer je expres tegen de muur

Een elektrische auto bij een laadpaal parkeren? Dat hoeft niet meer met de Nobe 100. De volledig elektrische driewieler wordt geleverd met een parkeerplaats op de muur.

Parkeren met een elektrische auto gaat in de toekomst problematisch worden. Het aantal parkeerplaatsen met laadpalen is lang niet genoeg, waardoor elektrische rijders vaak moeten wachten op een plekje. Autobouwer Nobe uit Estland heeft een oplossing. Hun kekke Nobe 100 kan je tegen de muur parkeren.

De Nobe 100 is een elektrische auto met retro-looks en niet opvallende prestaties. Hij stopt met rijden na 210 kilometer, maar daarentegen kan je wel je eigen koffie zetten tijdens het opladen omdat de auto een ingebouwde espresso-machine heeft.

Het echt unieke aan de auto zit hem in het feit dat hij tegen de muur geparkeerd kan worden. Nobe levert een soort takelsysteem dat tegen een kale muur geschroefd kan worden. De Nobe 100 wordt hierin gereden en vervolgens omhoog getakeld.

Helaas bestaat de auto vooralsnog alleen als conceptmodel. De bouwers hebben een crowdfundingcampagne opgezet om hem daadwerkelijk te kunnen produceren. In dat geval zou het kekke karretje rond de €25.000 gaan kosten. Als de campagne slaagt, moeten de eerste 10 Nobe 100’s in januari 2021 geleverd worden.

Wilt u meer over de Nobe 100 weten? Lees dan verder op Autovisie.nl