Lifestyle/Thuis & Tuin
1268712794
Thuis & Tuin

Oproep: wat zijn uw tips om voedselverspilling tegen te gaan?

In Nederland wordt jaarlijks zo’n 2 miljard kilo voedsel verspild, zo blijkt uit de Monitor Voedselverspilling (2019). Consumenten nemen daarbij het grootste deel voor hun rekening, namelijk zo’n dertig procent, zo valt te lezen op de site van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Consumenten gooien naar schatting z’n 34,3 kilo voedsel per jaar weg. Brood, zuivel, groenten en fruit worden het meest verspild. Wanneer alle Nederlanders thuis een week lang geen voedsel zouden verspillen besparen we ruim 23 miljoen maaltijden, aldus Samen Tegen Voedselverspilling.

Tijdens de Verspillingsvrije week die nog tot en met zondag duurt, vraagt de stichting samen met supermarkten en producenten speciale aandacht voor het probleem. Zij roepen consumenten op met restjes te koken, slimmer boodschappen te doen en porties beter af te meten als zij gaan koken.

VRIJ vraagt zich af of u iets doet om voedselverspilling te voorkomen en zo ja, wat?

Laat het ons weten! Mail naar check-in@telegraaf.nl

Een bloemlezing van de reacties wordt binnenkort zowel in de krant als op onze site gepubliceerd.