Nieuws/Lifestyle
1270581
Lifestyle

Actrice bekroond tot beste actrice voor rol in De Helleveeg

Hannah Hoekstra sleept tweede Kalf binnen

Hannah Hoekstra heeft vrijdagavond op het Gala van de Nederlandse Film haar tweede Gouden Kalf in de wacht gesleept. Zij won de prijs Beste Actrice voor haar rol in de Nederlandse bioscoopfilm De Helleveeg van regisseur André van Duren.

"Het spelen van deze rol was al een prijs op zich", aldus Hoekstra in haar bedank speech.

Hannah Hoekstra speelt in de film de rol van tante Tiny die naast smetvrees een scherpe tong heeft. Door een gruwelijk voorval uit haar jeugd ontpopt de getraumatiseerde tante Tiny zich tot een ware kenau. Met haar meedogenloze tong sneert, blaft en beledigt zij zich door menig familiefeestje. Dit tot vermaak van neefje Albert Egberts (Benja Bruijning) die naarmate de jaren verstrijken ontdekt waarom Tiny zo van haar naasten walgt.

 

De Helleveeg is gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden. De film ging eind maart in première in de Nederlandse bioscopen.

De 29-jarige Hoekstra viel eerder deze maand ook al in de prijzen tijdens het Internationaal filmfestival van Montreal. De Nederlandse actrice kreeg toen de Prix d’Interprétation Féminine voor haar hoofdrol in De Helleveeg.

 

Lees hier wat onze filmrecesent van De Helleveeg vond.