Nieuws/Lifestyle
1270582
Lifestyle

The Paradise Suite wint Gouden Kalf voor beste film

Cast The Paradise Suite

Cast The Paradise Suite

Met drie Gouden Kalveren is de film The Paradise Suite van regisseur Joost van Ginkel de grote winnaar geworden op het Gala van de Nederlandse Film. The Paradise Suite werd uitgeroepen tot Beste Film en won ook in de categorieën Beste Scenario en Beste Acteur.

Cast The Paradise Suite

Cast The Paradise Suite

Andere kanshebbers op het Gouden Kalf voor de beste film waren Beyond Sleep, De Helleveeg, Knielen op een bed violen en Publieke Werken.

De prijs voor Beste Acteur ging eerder op de avond naar The Paradise Suite-acteur Issaka Sawadogo. De film vertegenwoordigde Nederland vorig jaar ook bij de Oscars.

Beyond Sleep was weliswaar niet de grote winnaar, maar deed het niet slecht bij de uitreiking. De film was goed voor drie Gouden Kalveren. Zo ging de prijs voor Beste Regie ging naar Boudewijn Koole en won de film ook de prijs voor Beste Muziek (Alex Simu).

Anneke Blok kreeg het Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol en Marcel Hensema won het Gouden Kalf voor Beste Mannelijke Bijrol. Het Gouden Kalf voor de Beste Actrice ging naar Hannah Hoekstra voor haar acteerwerk in De Helleveeg.

De grote verliezer van de avond was boekverfilming Publieke Werken, die met tien nominaties als een van de grote kanshebbers op veel prijzen werd gezien. De filmbewerking van het boek van Thomas Rosenboom over twee zonderlinge neven aan het eind van de negentiende eeuw, sleepte geen enkel beeld in de wacht.

De uitreiking werd gepresenteerd door NOS-coryfee Herman van der Zandt en FunX-dj Eva Cleven.