Nieuws/Lifestyle
1270614
Lifestyle

Jacob Derwig wint Gouden Kalf voor Beste Acteur Televisiedrama

Acteur Jacob Derwig heeft vrijdagavond een Gouden Kalf in de wacht gesleept voor zijn rol in de televisieserie Klem.

Derwig kreeg het Gouden Kalf voor Beste Acteur Televisiedrama. Derwig kreeg het beeld ditmaal voor zijn rol in de nieuwe VARA-serie Klem. Hij speelt hierin een crimineel die het leven van een keurige man overhoop gooit als hun dochters bevriend raken.

De acteur liet tijdens zijn speech weten de prijs graag te willen delen met zijn collega Barry Atsma. "Want wat is hij 'godverdomme' goed zeg."

Daarnaast bedankte Derwig naast heel de cast van Klem in het speciaal zijn personal trainers voor zijn 'killerbody' en zijn vrouw voor haar 'killerbody'.

De prijs voor Beste Actrice Televisiedrama ging naar Nazmiye Oral voor haar acteerwerk in  One Night Stand XI- Vrijheid. Oral speelt in In Vrijheid een moeder van wie de zoon naar Syrië is vertrokken om te vechten. Het was voor de 47-jarige actrice uit Hengelo de eerste maal dat zij genomineerd was voor een beeldje.

Voor Jacob Derwig was het de derde maal dat hij een Gouden Kalf in ontvangst mocht nemen. Eerder won de acteur de prijs al voor zijn rollen in Oscarkandidaat Zus & Zo (2001) en megahit Alles is Familie (2013).

De twee acteursprijzen voor tv-drama vormden de finale van het eerste blok Kalveren dat werd uitgereikt. Andere onderscheidingen in dit deel, dat alleen via de website van het Nederlands Film Festival te volgen was, gingen naar Beyond Sleep (beste sound design), J. Kessels (beste production design) en Full Contact (beste montage).