Nieuws/Lifestyle
1270817
Lifestyle

Sneeuwzeker weg in de kerstvakantie

Je kunt je bijna niet voorstellen dat over drie maanden de kerstdagen alweer voorbij zijn. Terwijl de meesten van ons nu nog heerlijk van de zon genieten, zitten veel wintersporters al met hun gedachten bij de feestdagen. Want waar moet je naartoe voor een sneeuwzekere kerstvakantie?

Kerst 2015 bleef lang warm waardoor veel skigebieden volledig aangewezen waren op kunstsneeuw. “Wie zeker wil weten dat er tijdens zijn kerstvakantie een flink pak sneeuw ligt, moet de hoger gelegen skigebieden opzoeken of, nog liever, naar gletsjergebieden gaan” aldus Timothy Koppers van waarligtdesneeuwwel.nl

“Het grensgebied van Frankrijk met Zwitserland behoort bijvoorbeeld tot de beste regio’s om tijdens de feestdagen kunnen genieten van rijk bedekte pistes. In skidorpen als Val Thorens, Zermatt, Tignes, La Plagne en Les Arcs ligt met kerst gemiddeld al een meter tot anderhalf verse sneeuw”.

Finland steeds populairder

Een goed alternatief voor langlaufers en families met kinderen zijn de sneeuwzekere skigebieden in Noorwegen.

Timothy: “Je treft hier misschien wat minder rode en zwarte pistes, maar de Noorse skigebieden zijn landschappelijk over het algemeen wel weer heel erg mooi en bovendien bijzonder sneeuwzeker.“

Bijzonder in trek voor kerst 2016 is Finland. “In Finse skigebieden als Kuusamo en Levi ligt van november tot mei volop sneeuw. Bovendien is een wintervakantie in Finland ook leuk voor niet-skiërs. Ga zeker op een husky- of rendiersafari, breng met de kinderen een bezoek aan het dorp van de kerstman en slaap een nachtje in een ijshotel. Een geweldige ervaring”.

 

Bron: Leads2Travel