Nieuws/Lifestyle
1272937
Lifestyle

Hertogin Kate bezoekt Mauritshuis

Kate Middleton zal op 11 oktober een bezoekje brengen aan het Mauritshuis ter ere van de tentoonstelling Hollanders in Huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection.

In die tentoonstelling prijken maar liefst 22 belangrijke stukken uit de collectie van haar familie, die vanaf 29 september al in het museum te zien zijn.

De directrice van het Mauritshuis is in haar nopjes met het koninklijke bezoek. "Wij zijn zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid het Mauritshuis komt bezoeken. Ik verheug me er op om haar rond te leiden door onze befaamde collectie en de tentoonstelling", laat Emilie Gordenker weten.

De hertogin van Cambridge is bekend met de collectie van het Mauritshuis door haar studie kunstgeschiedenis aan de University of St Andrews. Kate zal rond worden geleid langs de topstukken zoals Meisje met de parel van Johannes Vermeer, Het puttertje van Carel Fabritius en De stier van Paulus Potter.

De hertogin brengt ook een bezoek aan de Kunstwerkplaats van het Mauritshuis waar kinderen een workshop schilderen krijgen. Het bezoek wordt afgesloten met een rondleiding door de tentoonstelling Hollanders in Huis.