Nieuws/Lifestyle
1272962
Lifestyle

Best bekeken bioscoop- en thuisfilms van deze week

Voor welke film rennen wij afgelopen week en weekend naar de bioscopen? En welke film kijken we liever thuis op de bank? Bekijk hier de Top 5 met onze Telegraaf recensies.

Top 5 Best bekeken biosfilms met Telegraaf recensies

Aan kop van de bioscoop Top 5 staat deze week Bridget Jones's Baby. De film bleek in de eerste week al een kaskraker enbracht in de eerste vier dagen ruim 1 miljoen euro op. Het is de beste opening ooit van de filmreeks.

Bekijk hieronder de rest van de Top 5 Best Bekeken Bioscoop films.

1 Bridget Jones's Baby

 

Beoordeeld met 4 sterren.

Daar zit ze als vanouds remi op de bank in pyjamabroek, vol zelfmeelij en met een glas, of nee met een hele fles witte wijn. Twaalf jaar na Bridget Jones: The edge of reason is de klunzige, maar o zo herkenbare creatie van Brits schrijfster Helen Fielding eindelijk te zien in een derde film. Lees de complete Bridget Jones's Baby recensie hier.

 

2 Sully

 

Beoordeeld met 3 sterren.

’The miracle on the Hudson’, noemden Amerikaanse media het. Ondanks twee kapotte motoren en een gedwongen noodlanding in de ijskoude Hudson-rivier, konden alle 155 inzittenden van vlucht US Airways-vlucht 1549 het verhaal navertellen. Piloot Chesley Sullenberger werd in één klap een internationale held. Maar niet in de ogen van de lucht- en verzekeringsmaatschappij. Lees de complete Sully recensie hier.

 

3 Mechanic: Resurrection

 

Beoordeeld met 3 sterren.

Actievehikel Mechanic: resurrection is even voorspelbaar als de smaak van een kroketje uit de muur. En best lekker op z’n tijd. Jason Statham kruipt voor de tweede keer in de huid van Arthur Bishop, een beroepskiller die eigenlijk het bijltje erbij heeft neergegooid. Tot zijn aartsvijand hem eerst een vrouw (Jessica Alba) op zijn dak stuurt voor wie hij valt, om haar vervolgens te ontvoeren. Haar losprijs: drie onmogelijke moorden, die ook nog op een ongeluk moeten lijken. Routine voor Bishop. Maar laat hij zich zo gemakkelijk voor een klusje sturen? Lees de complete Mechanic: Resurrection recensie hier.

 

4
 Huisdiergeheimen (The secret life of pets)

Beoordeeld met 3 sterren.

Als de mens van huis is, dansen de katten op tafel. Of erger nog: ze plunderen de koelkast. En een poedel mag er misschien keurig uitzien, maar wacht maar tot zijn baasje de deur achter zich dichttrekt. Pompende metal wordt er door het onbeheerde appartement geblazen. Lees de complete Secret life of pets recensie hier.

 

5 Blair Witch

 

Beoordeeld met 2 sterren.

Zelfs de meest geharde griezelfanaten verstopten zich onder hun bioscoopstoel toen in 1999 het horrorgenre werd opgeschrikt door The Blair witch project. Deze instant klassieker (kosten: 22.000 dollar, opbrengst: 240 miljoen!) toonde middels ’found footage’ hoe een groepje filmstudenten op pad ging om een documentaire te maken over de aloude Heks van Blair. Na het lamlendige vervolg Book of shadows (2000) probeert de filmstudio met Blair witch nu een nieuwe schare fans voor de legendarische woudfeeks te enthousiasmeren. Lees de complete Blair Witch recensie hier.

 

Top 5 Best bekeken films thuis

Opnieuw is de live-action versie van The Jungle Book massaal bekeken door filmliefhebbers thuis. In de bioscoop bleek de Disney-klassieker in een modern jasje ook al alle verwachtingen de overtreffen. De film heeft destijds in twee dagen tijd ruim 90 miljoen euro in het laatje bioscoopkassa's gebracht. Bekijk de rest van de Top 5 met onze recensies hieronder.

1 The Jungle Book

 

Beoordeeld met 4 sterren

Vergeet wat je weet. Dat is misschien wel het beste advies bij het kijken naar John Favreau’s nieuwe live-action versie van The Jungle Book. De gelijknamige animatiefilm uit 1967 - de laatste die onder leiding van Oom Walt zelf tot stand kwam - groeide uit tot een Disney-klassieker. Toch kiest Favreau zijn eigen koers. Lees de complete The Jungle Book recensie hier.

 

2 Bastille Day

 

Beoordeeld met 3,5 ster

Noem het een beroepsrisico: als zakkenroller hoef je maar één keer de verkeerde te treffen. Michael heeft alleen wel hele dikke pech. In een tasje dat hij leegroofde en weggooide, zat een bom verstopt. Boem. Opeens is hij de hoofdverdachte van een dodelijke aanslag. Lees de complete Bastille Day recensie hier.

 

3 London Has Fallen

 

Beoordeeld met 2 sterren

Acteur Ryan Reynolds hees zich al eerder in een nauwsluitend superheldenpak voor de filmflop The Green Lantern. Als Wade Wilson ziet hij zich in Marvels Deadpool óók gedwongen zijn gezicht te verbergen. Niet uit angst voor herkenning, maar omdat hij er na een experimentele behandeling tegen een dodelijke ziekte uitziet als een monster. Lees de complete London Has Fallen recensie hier.

 

4 Eye in the Sky

 

Beoordeeld met 3,5 ster

In een oorlog sneuvelt de waarheid als eerste. Met deze rake uitspraak van voormalig Amerikaans senator Hiram Warren Johnson trapt Eye in the sky af. In dit oorlogsdrama krijgt het Britse leger een terreurcel van Al-Shabaab in het Keniaanse Nairobi in het vizier. Lees de complete Eye in the Sky recensie hier.

 

5 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

 

Beoordeeld met 3,5 ster

Met de Amerikaanse verkiezingen in zicht is 13 hours: The secret soldiers of Benghazi opeens een film met een verhaal geworden. Het nieuwe actiedrama van spektakelregisseur Michael Bay neemt je mee naar het Benghazi van 2012. In deze Libische stad vallen moslimextremisten een diplomatieke post aan waarbij vier Amerikanen omkomen. Lees de complete 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi recensie hier.

 

Beste bekeken biosfilms Top 5 mede mogelijk gemaakt door Ziggo. VOD (Video on demand) Top 5 mede mogelijk gelijk gemaakt door filmdistributeurs.nl