Nieuws/Lifestyle
1273058
Lifestyle

Best bekeken bioscoop- en thuisfilms van deze week

Voor welke film rennen wij afgelopen week en weekend naar de bioscopen? En welke film kijken we liever thuis op de bank? Bekijk hier de Top 5 met onze Telegraaf recensies.

Top 5 Best bekeken biosfilms met Telegraaf recensies

Aan kop van de bioscoop Top 5 gaat nog opnieuw Suicide Squad. De film van werd misschien afgebrand door critici, maar in de eerste week verbrak de anti-superheldenfilm al allerlei records. De film bracht in 113 zalen in Nederland al bijna 4,6 miljoen euro in het laatje. Bekijk hieronder de rest van de Top 5 Best Bekeken Bioscoop films.

1 Suicide Squad

 

Beoordeeld met 2 sterren.

We horen u zuchten: alwéér een superheldenfilm? Jazeker, alleen is Suicide Squad net een tikkie anders. Dit keer geen nobele kruisvaarders op jacht naar karmapunten. Nee, regisseur David Ayer verzamelde de vuigste beroepscriminelen van DC Comics en smeedde hen tot een meedogenloos, vuilbekkend zelfmoordcommando. Lees de complete Suicide Squad recensie hier.

 

2 Huisdiergeheimen (The secret life of pets)

Beoordeeld met 3 sterren.

Als de mens van huis is, dansen de katten op tafel. Of erger nog: ze plunderen de koelkast. En een poedel mag er misschien keurig uitzien, maar wacht maar tot zijn baasje de deur achter zich dichttrekt. Pompende metal wordt er door het onbeheerde appartement geblazen. Lees de complete Secret life of pets recensie hier.

 

3 Ben Hur

 

Beoordeeld met 2 sterren.

Na het tenenkrullend flauwe en gemakzuchtige Ride along 2 hielden we ons hart vast voor de nieuwe buddy cop-komedie van Kevin Hart. Gelukkig blijkt deze angst ongegrond. Hart ruilde de snauwende raplegende Ice Cube in voor zijn nieuwe partner-in-komedie Dwayne ’The Rock’ Johnson. En zo kunnen wij u met blijdschap kennisgeven van de geboorte van één van de leukste filmtandems van deze eeuw, nu te zien in Central intelligence. Lees de complete Ben Hur recensie hier.

 

4
 Jason Bourne

Beoordeeld met 4 sterren.

Matt Damon is ’Bourne again’: na een wat halfbakken intermezzo met Jeremy Renner in de hoofdrol, kruipt hij voor de vierde keer in de huid van de door Robert Ludlums bedachte actieheld. De regie is daarbij voor de derde keer in handen van Paul Greengrass. Bijzonder bekwame handen, zo blijkt al snel. Lees de complete Jason Bourne recensie.

 

5 Bad Moms

 

Beoordeeld met 2 sterren.

The Four Horsemen, een genootschap van illusionisten, wist in Now you see me (2013) het wereldpubliek handig te bespelen. Dat zij als laatste truc spoorloos verdwenen, droeg alleen nog maar verder bij aan de populariteit van deze moderne volkshelden, die zich met hun optredens een Robin Hood-imago wisten aan te meten. Toch maakte het viertal ook grote vijanden. In deel 2 zijn deze uit op wraak. Lees de complete Bad Moms hier.

 

Top 5 Best bekeken films thuis

Deze afgelopen week keken we thuis massaal naar de animatiefilm The Jungle Book waarin mensenkind Mowgli het nu in live-action opneemt tegen de gevaren van de jungle. Bekijk de rest van de Top 5 met onze recensies hieronder.

1 The Jungle Book

 

Beoordeeld met 4 sterren

Vergeet wat je weet. Dat is misschien wel het beste advies bij het kijken naar John Favreau’s nieuwe live-action versie van The Jungle Book. De gelijknamige animatiefilm uit 1967 - de laatste die onder leiding van Oom Walt zelf tot stand kwam - groeide uit tot een Disney-klassieker. Toch kiest Favreau zijn eigen koers. Lees de complete The Jungle Book recensie hier.

 

2 Batman v Superman: Dawn of Justice

 

Beoordeeld met 3,5 ster

Geloof het of niet, maar naar aanleiding van Man of steel (2013) deden Amerikaanse wetenschappers onderzoek naar het aantal burgerslachtoffers dat de vernietigende eindstrijd tussen Superman en rivaal Zod zou hebben gekost. Lees de complete Batman v Superman: Dawn of Justice recensie hier.

 

3 London Has Fallen

 

Beoordeeld met 2 sterren

Acteur Ryan Reynolds hees zich al eerder in een nauwsluitend superheldenpak voor de filmflop The Green Lantern. Als Wade Wilson ziet hij zich in Marvels Deadpool óók gedwongen zijn gezicht te verbergen. Niet uit angst voor herkenning, maar omdat hij er na een experimentele behandeling tegen een dodelijke ziekte uitziet als een monster. Lees de complete London Has Fallen recensie hier.

 

4 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

 

Beoordeeld met 3,5 ster

Met de Amerikaanse verkiezingen in zicht is 13 hours: The secret soldiers of Benghazi opeens een film met een verhaal geworden. Het nieuwe actiedrama van spektakelregisseur Michael Bay neemt je mee naar het Benghazi van 2012. In deze Libische stad vallen moslimextremisten een diplomatieke post aan waarbij vier Amerikanen omkomen. Lees de complete 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi recensie hier.

 

5 Rokjesdag

 

Beoordeeld met 2,5 ster

Als de liefde je niet overkomt, moet je er zelf naar op zoek. Rond deze open deur draait de nieuwe zwijmelkomedie Rokjesdag. De lente lonkt en dus schrijft een batterij naar romantiek smachtende zielen zich in voor Love Bites, een kookworkshop voor singles. Daar proberen een alleenstaande workaholic (Lieke van Lexmond), een klunzige dierenverzorger (Martijn Fischer) en een sportieve serial-dater (Birgit Schuurman) tussen de pruttelende pannen eindelijk De Ware te vinden. Lees de complete Rokjesdag recensie hier.

 

Beste bekeken biosfilms Top 5 mede mogelijk gemaakt door Ziggo. VOD (Video on demand) Top 5 mede mogelijk gelijk gemaakt door filmdistributeurs.nl