Nieuws/Lifestyle
1274029
Lifestyle

Veelzijdige variatie op mooi Mallorca

Mallorca lijkt deze zomer populairder dan ooit. Dat is ook niet vreemd, want door de goede bereikbaarheid, de grote variatie en het aangename klimaat is Mallorca ideaal voor vrijwel ieder type reiziger. Families met kinderen, fiets- en wandelliefhebbers, feestvierende jongeren, cultuurliefhebbers en ook ouderen die juist de voorkeur geven aan rust of natuur. We noemen een aantal pluspunten.

Aantrekkelijke stad

Wanneer je na 2 uur vliegen het vliegtuig uitstapt, komt meteen de rust je tegemoet die de groene omgeving uitstraalt. Op heel het eiland ontbreekt het zeker niet aan de Spaanse cultuur. De hoofdstad Palma de Mallorca is een mooie Spaanse stad met veel tapasbarretjes, palmbomen en aantrekkelijke winkels. Liefhebbers van steden kunnen hier genieten van het strand, de uitgaansgelegenheden en restaurants. Niet voor niets is deze stad gewild bij jongeren die zo vanuit hun accommodatie de boulevard op willen lopen en zo alle hotspots van de stad willen ontdekken. In de zomer zijn er ook veel festivals en live muziek waar jong en oud van genieten. Grote pleinen, de kathedraal, statige gebouwen en musea zijn te bewonderen als je een wandeling door de stad maakt.

 

Kasteel en museum

Een leuke dagtrip vanuit Palma is een bezoek aan Castell de Bellver, wat net even buiten de hoofdstad ligt. Vanaf dit op een hoge berg gelegen kasteel heb je een prachtig uitzicht over Palma. Het bijzondere gebouw, dat geheel uit ronde vormen bestaat, is een interessante bezienswaardigheid en vertelt veel over de cultuur en geschiedenis van Spanje. Het is tevens een museum met vaste en wisselende tentoonstellingen.

 

Kunst aan de westkust

Een andere aanrader is het plaatsje Deia, wat aan de westkant van het eiland ligt. Het historische dorp is klein maar zeer sfeervol en er heerst een ontspannen sfeer. Het is plek waar veel kunstenaars zijn neergestreken en dat is te merken aan het aantal kunstgalerieën die het dorpje heeft. Ook de stranden zijn mooi en zeker de moeite waard. Wandelaars genieten hier van de natuur in de bergen. Deia is een goed begin- en eindpunt van een mooie wandeltocht.

Op ontdekkingstocht

Naast de prachtige plekken aan de westkant mag ook de rest van het eiland niet vergeten worden. Het binnenland is groen, rustiger en zeer goed te verkennen op de fiets of met de auto. Mallorca wordt steeds populairder als fietseiland omdat het asfalt en bewegwijzering in goede staat is. Hier vind je ook de haciënda's en olijfboomgaarden. Kleine charmante dorpen en landweggetjes. Heerlijk voor de avontuurlijke reiziger om te ontdekken, doorheen te wandelen en fantastische foto's te nemen.

 

Wijnproeverijen

Wijnliefhebbers van Spaanse wijnen zijn van harte welkom op de Bodega's, de Spaanse wijnboerderijen waar de families zelf wijn maken en dit graag aan toeristen willen laten proeven. Zittend in de zon, met uitzicht op de wijngaarden kun je genieten van een heerlijk glaasje wijn. Bijna al de wijn die op Mallorca verbouwd wordt, blijft op het eiland om verkocht te worden aan locals, toeristen, restaurants en bars. Dat deze wijn hierdoor aantrekkelijk is voor wijnliefhebbers vanwege de exclusiviteit komt Mallorca alleen maar ten goede.

 

Vamos a la playa

Voor de mensen die erg van strand houden is Mallorca ook echt een aanrader. Er zijn grote stranden bij Magaluf en bij Palma waar het druk en levendig is. Veel strandtenten waar relaxte muziek gedraaid wordt en tot 's avonds laat gegeten en gedanst kan worden. Ook duiken, snorkelen, jetskiën en suppen (stand up paddling) behoren tot de mogelijkheden. Op het eiland zijn ook tal van kleine strandjes te vinden die er verlaten bij liggen maar oh zo mooi en idyllisch zijn, voor de ultieme strandgenietervaring. Als je een huurauto hebt rijd je er zo heen, strandlaken mee en relaxen maar.

 

Bron: Tix.nl Mallorca