Nieuws/Lifestyle
1275891
Lifestyle

Filmrecensie: Blood father

Niet spotten met papa

bladiebla

bladiebla

Toen Mel Gibsons kind in Ransom werd ontvoerd, probeerde hij de situatie zo voorzichtig mogelijk op te lossen. In Blood father beschermt hij zijn dochter à la Lethal weapon en Mad Max. Ruig en roekeloos; Gibson is weer terug als en houdt huis als vanouds.

bladiebla

bladiebla

De 60-jarige acteur speelt John Link, een slonzige ex-gevangene in een stoffig trailerpark, die van de drank probeert af te blijven terwijl hij rondkomt van tatoeages zetten bij soortgenoten. Zijn dochter is al jaren geleden verdwenen, maar toch blijkt de appel niet ver van de boom gevallen. De drugsverslaafde tiener wordt achterna gezeten door Mexicaanse gangsters. En dus belt ze in paniek haar vader op.

Wat volgt is een gewelddadige achtervolgingsfilm,die opzichtig leentjebuur speelt bij de succesvolle Taken-reeks en zelf eigenlijk maar weinig meer te bieden heeft dan buitensporig B-entertainment. Toch vermaakt dat wel. De Franse regisseur Jean-François Richet houdt een lekker tempo aan, komt met een aantal spannende actiescènes en laat intussen de ware aard van zijn hoofdpersoon steeds verder naar boven borrelen. Hoe dieper zijn personage in het nauw gedreven wordt, hoe meer Gibson in zijn element komt als tierende tornado.