Nieuws/Lifestyle
1275905
Lifestyle

Gitarist Izzy Stradlin haalt uit naar Axl Rose

Voormalig Guns N' Roses-gitaris Izzy Stradlin doet niet mee aan de reünietour van de band om één reden: geld.

Bandlid Axl Rose sprak zich dinsdag nog vol ongenoegen uit over Izzy Stradlin die het af laat weten bij hun Not In This Lifetime Tour. "Ik weet niet eens wat ik moet zeggen, we maken afspraken en dan gaat hij ineens wat anders doen. Bij Izzy weet je nooit wat je kunt verwachten", sprak hij over de gitarist.

Izzy haalt dat keihard onderuit met één tweet. "Bullsh*t. Ze wilden de buit niet eerlijk verdelen, zo simpel is het", schrijft Stradlin die eraan toevoegt dat hij weer doorgaat met z'n leven.

Door de tour staat Rose voor het eerst sinds 1993 weer op het podium met gitarist Slash en bassist Duff McKagan. Naast Izzy is ook drummer Steven Adler veel afwezig bij de tour. Hij moet een rugoperatie ondergaan, maar probeert zoveel mogelijk erbij te zijn als zijn gezondheid het toelaat.

Stradlin verliet de band in 1991, maar keerde eerder wel terug om in te vallen voor Gilby Clarke - die zijn pols brak - en speelde mee met Axl Rose tijdens zijn tours in 2006 en 2012. Zelf bracht hij elf soloalbums uit, waarvan de laatste - Wave Of Heat - uit 2010 stamt.