Nieuws/Lifestyle
1275934
Lifestyle

Grease-fans in shock door theorie over dode Sandy

VIDEO - Fans van Grease zijn in alle staten nu iemand de theorie geopperd heeft dat hoofdrolspeler Sandy eigenlijk dood is in de filmklassieker en Danny er ook een einde aan maakt.

Volgens diverse Reddit-gebruikers zitten er verborgen scènes in de populaire film uit de 1978 over de jaren '50. Zo zou uit de openings- en slotscène maar ook de liefdesliedjes te halen zijn dat Sandy eigenlijk dood is.

Zo zou het einde van de film, waarin het liefdesduo Danny en Sandy met een auto de wolken in vliegen, betekenen dat hij 'ook naar de hemel gaat'. Het plotselinge vliegende aspect van de auto riep een hoop vragen op bij de fans, al heeft één persoon een verklaring. "De wagen vliegt omdat de monteur eerder tegen de T-Birds zei: 'als hij in betere conditie verkeerde zou hij kunnen vliegen' en aan het einde is de wagen opgeknapt."

Toch zijn veel Grease-kijkers van de wijs door de slotscène. "Alles wat er in de laatste scène gebeurt, is gewoon té perfect", beweert deze kijker. "Ze zijn weer samen, Rizzo is ineens niet meer zwanger, Kenickie verklaart haar plotseling de liefde, de nerd komt in het sportteam. Alles komt plotseling goed, precies zoals die goede Sandy het gewild zou hebben."

Het feit dat Danny in een nummer bezingt dat hij Sandy redde op het strand - 'she nearly drowned' - betekent volgens één van de theorieën dat ze het niet overleefd heeft. Volgens die fan gaat de hele film over de fantasierijke droom van Sandy die in coma ligt. Een andere fan komt met een nog zwartgalliger einde en beweert dat Sandy een einde maakt aan haar leven nadat ze 'goodbye to Sandra Dee' zingt.

Een kritische Reddit-gebruiker moet echter niks weten van al deze theorieën, die schrijft: "Verklaar dan Grease 2". In die film komen Sandy en Danny echter niet meer voor...

 

Bekijk het fragment vanaf minuut 2:50.