Lifestyle/En route
1275940996
En route

In mijn garage

In mijn garage: trotse Karin Brouwer showt haar turquoise cabrio

Karin Brouwer: „De tijd is aangebroken om afscheid van de wagen te nemen.”

Karin Brouwer: „De tijd is aangebroken om afscheid van de wagen te nemen.”

Met opgroeiende kinderen was een tweezits roadster als de BMW Z3 onhandig, maar in 2006 kon Karin Brouwer haar cabriodroom eindelijk verwezenlijken.

Karin Brouwer: „De tijd is aangebroken om afscheid van de wagen te nemen.”

Karin Brouwer: „De tijd is aangebroken om afscheid van de wagen te nemen.”

„Mijn cabrioliefde begon in 1996 toen mijn man thuiskwam met de folder van de BMW Z3. In die tijd hadden we jonge kinderen. Zij moesten naar zwemles en sportclubs, dus een tweezitter was geen optie. Ik heb altijd de wens gehouden om ooit zelf cabrio te rijden.

Tien jaar later liepen we tegen deze Z3 aan. Het is een 1.8 in de zeldzame kleur Türkisgrün. We hebben een proefrit gemaakt en kochten ’m de week daarna. Sinds ik de Z3 heb, heb ik verschillende mensen horen zeggen: ’Het is een mooie auto, maar ik zou ’m meteen in een andere kleur laten spuiten’. Ik vind de kleur juist geweldig!

De afgelopen dertien jaar zijn we verschillende keren met de BMW op vakantie geweest. De eerste keer gekampeerd met een klein tentje, luchtbedden en een paar tassen met kleding. Veel meer paste er niet bij. Later zijn we naar Italië geweest. Daar zijn we over de Stelvio gereden, met het kapje open en de haren in de wind naar boven en weer naar beneden.

"Overspuiten? Ik vind dit juist een geweldige kleur"

Thuis is het mijn dagelijkse auto. Ik rijd zoveel mogelijk open. Als het droog is, gaat het kapje omlaag en de kachel aan. Ook als het buiten koud is. Na dertien jaar en 220.000 kilometer is het moment aangebroken om afscheid te nemen. In Duitsland vonden we een jongere Z3, ook met een bijzondere kleur: Velvet Blue, een Individual-kleur. Het interieur is zwart met paarse accenten, er zit een iets sterkere motor in en hij heeft slechts 61.000 kilometer gereden. Ik ga de turquoise Z3 missen, maar ik kan niet wachten om aan nieuwe avonturen te beginnen.”

Eigenaar

Karin Brouwer (58), receptioniste

Auto

BMW Z3 1.8

Bouwjaar

1997

Geschatte waarde

3500-4500 euro

Gemaakt

1995-2002

Motor

1,8-liter viercilinder lijnmotor, 116 pk

Toekomstplannen

„Verder genieten met de nieuwe Z3.”