Nieuws/Lifestyle
1277542
Lifestyle

Zo doen wij het!

Chaos in je hoofd! Hoe pak je die rust?

Amsterdam - Zo'n dag waarop er van alles moet gebeuren, maar er werkelijk niets uit je handen komt. Je hoofd stroomt over van gedachtes en to-do-lijstjes, maar waar moet je beginnen? Eerst maar eens die kopzorgen op een rijtje zetten. Wat doet de redactie van VRIJ om tot rust te komen in het hoofd?

Verslaggever Marjolein Schipper

 

"Ik ga altijd opruimen als ik druk in m'n hoofd ben. De kelder uitmesten, de kasten van m'n kinderen, de keuken. Je kan in ons huis wel járen opruimen. Als ik iets opgeruimd heb, krijg ik vanzelf ook een wat rustiger gevoel."

Eindredacteur Reza Bakhtali

 

"Ik ruim m'n huis op, maar maak vooral lijstjes van dingen die ik nog moet doen. Zo ontstaat er rust en overzicht in m'n hoofd. Soms ga ik mijn rekeningen betalen. Dat geeft echt een opgeruimd gevoel als dat geregeld is. En als ik tijd heb, ga ik naar de sauna."  

Redacteur Janouk Vermaas

 

 "Als ik heel druk ben of een heel lange dag heb gehad, kom ik soms met zo'n vol hoofd thuis. Dan schenk ik een glas wijn in en ga ik een slechte serie of kookprogramma kijken. Daar kom ik dan wel weer van tot rust. Als me dit midden op de dag overkomt, grijp ik natuurlijk niet naar de fles. Dan doe ik meestal m'n oortjes in en luister ik een paar liedjes, vaak klassieke muziek."

Site-manager Nick Schluter

 

 "Als ik onrustig ben in m'n hoofd, ga ik naar een yoga-klas. Dan kan ik me volledig focussen op m'n lichaam. Je bent daar bezig met ademhaling, balans, lichaamshouding. Je krijgt er een levensboost van." 

Redacteur Marike Wouters

 

"Als ik dingen op een rijtje moet zetten in m'n hoofd, ga ik altijd naar buiten en lopen. Gewoon een stuk wandelen door de stad. Door het ritme van het lopen en het bewegen, voel ik me snel beter, maar krijg ik ook vaak goede ideeën. Het beste is dan wel om een route te lopen die ik heel goed ken, zodat ik niet afgeleid word door mooie gebouwen, nieuwe tentjes, aanplakbiljetten of andere dingen."

Wat doet u om orde in de chaos te scheppen?