Lifestyle/Culinair
1279260775
Culinair

Recept van de dag: paddenstoelenrisotto met ragout

Zoals beloofd zou ik een aantal ingestuurde paddenstoelenrecepten met u delen. Ze kwamen in alle mogelijke vormen voorbij! Deze zalige risotto is van Joost die de site eetman.nl bestiert.

Nodig voor 4 personen:

- 250 g kastanjechampignons en 250 g champignons (beide in plakjes)

- 30 gedroogde paddenstoelen (fijngesneden)

- 4 sjalotten (gesnipperd)

- gehakte peterselie

- 60 g ongezouten boter

- 60 g bloem

- 125 ml slagroom

- 200 g risotto rijst

- 1 el olijfolie

- paddenstoelenbouillon

Bereiding

Week de gedroogde paddenstoelenmix 1 uur in 600 ml heet water, giet af en bewaar 400 ml vocht. Fruit de helft van de sjalotten in 50 g roomboter tot ze verkleuren. Bak hierin de champignons en geweekte paddenstoelen zacht. Voeg de bloem toe en bak 1 minuutje mee, terwijl je het goed omschept. Slagroom erbij en roer het geheel goed glad.

Voeg nu 400 ml van het bewaarde vocht toe, evenals de gehakte peterselie. Breng aan de kook en laat nog vijf minuten pruttelen terwijl je roert. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Leg met het deksel op de pan apart. Maak 600 ml bouillon met het bouillonblokje. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Fruit de andere helft van de sjalotten lichtbruin. Voeg de rijst toe en bak deze een minuutje zodat alles goed is bedekt. De rest weet u wel hè? Meng na alle toegevoegde bouillon een klontje roomboter door de risotto. Serveer deze met de ragout.