Lifestyle/Thuis & Tuin
1280016212
Thuis & Tuin

’Handige’ huishoudtrucs ontmaskerd

Het internet wemelt van de zogenoemde lifehacks en oma’s tips: handige oplossingen voor huishoudelijke problemen. Maar werken ze ook? Ik testte vier veel voorkomende tips op hun werkzaamheid.

1 Bestrooi een aangekoekte bakplaat met baking soda en waterstofperoxide en laat dit een half uur intrekken. Daarna zou je zwart ingebakken vuil makkelijk kunnen wegpoetsen. Nou, laat dat ’makkelijk’ maar weg. Wat heb ik moeten boenen! Met teleurstellend resultaat.

2 Zet een bak water met een uitgeperste citroen in de magnetron en laat dit vijf minuten koken. Aangekoekte spetters zijn nu makkelijk weg te vegen. Dit werkt geweldig!

3 Gebruik fleece sokken in plaats van Swifferdoekjes om de vloer mee te vegen. Voor het opnemen van enkel stof werken de sokken prima, maar kruimeltjes blijven er niet in steken, terwijl de Swiffer die wel opneemt.

4 Spray waterstofperoxide op beschimmelde voegen en poets met een wondersponsje. Dit werkt heel goed, hoewel ik met alleen een wondersponsje ook heel ver kwam. Waterstofperoxide werkt net zo goed als schimmelreiniger of chloor en stinkt veel minder.