Nieuws/Lifestyle
1280676
Lifestyle

ABBA keert terug in digitaal tijdperk

ABBA gaat een samenwerking aan met Simon Fuller om in 2018 terug te keren met een nieuwe 'digitale live ervaring'.

De Zweedse popgroep ging in 1982 uit elkaar, maar kwam al een aantal keer bij elkaar voor een reünie-optreden. Hoewel fans hopen op een definitieve terugkeer, verzekerde Björn Ulvaeus vorig jaar nogmaals dat ze niet meer in hun oude vorm samenkomen.

Toch is er goed nieuws, want voormalig Spice Girls-baas Simon Fuller is samen met Universal en ABBA bezig op een nieuwe experience op de kaart te zetten: 'een baanbrekend baanbrekende onderneming die de allernieuwste digitale en virtuele reality technologie zal gebruiken'.

Het doel is om een originele entertainment ervaring te creëren, waardoor een hele nieuwe generatie fans in staat is ABBA op een nieuwe wijze te zien, voelen en horen", is te lezen in de persverklaring. Naar verwachting verschijnen de vier originele bandleden in holograms om op te treden.

Benny Andersson liet al weten dat de voormalige band 'geïnspireerd is door de eindeloze mogelijkheden die de toekomst biedt' en dat ze 'dolblij zijn deel uit te maken van iets nieuws en dramatisch, een tijdmachine die de essentie vastlegt van wie we waren en zijn'.

Eerder dit jaar kwamen de vier bandleden nog samen om hun vijftigjarig jubileum te vieren met een optreden. Daarvoor kwamen ze bijeen voor de opening van een speciaal ABBA-restaurant. Het was de eerste keer dat ABBA compleet verscheen in acht jaar.