Nieuws/Lifestyle
1280711
Lifestyle

Kan geen kant op door rechtszaak

Kesha heeft al 22 nieuwe nummers klaar

Kesha is nog steeds verwikkeld in de langslepende rechtszaak met Dr. Luke, maar dat weerhoudt haar er niet van toch muziek te maken.

Sinds 2012 heeft de zangeres al geen eigen muziek meer uit kunnen brengen, maar aan New York Times Magazine verklapt ze dat er maar liefst 22 nummers klaarliggen. Kesha heeft de liedjes zelfgeschreven en betaald voor de opnames.

Van een countrynummer Hunt You Down tot liefdeslied Rosé en Rainbows, dat Kesha schreef in een afkickkliniek, het assortiment is groot. Voor Rainbows schakelde ze zelfs een orkest in.

Eerder dit jaar brachten Kesha en dj Zedd samen een remix van zijn nummer True Colors uit, waarvoor Kesha teksten had ingezongen. In februari liet de zangeres ook wat akoestische muziek horen in een bedankvideo aan haar fans.

Toch blijft Kesha uit de studio door haar rechtszaak tegen Dr. Luke. De zangeres klaagde de producer aan nadat hij haar gedrogeerd, verkracht en emotioneel mishandeld zou hebben. Dr. Luke ontkent alle aantijgingen en klaagde op zijn beurt Kesha aan wegens smaad.

Kesha hoopte dat haar contract bij een andere partij ondergebracht kon worden zodat ze niet meer samen hoeft te werken met Dr. Luke, maar de meeste van haar aanklachten heeft de rechtbank laten vallen. Haar advocaat drong eerder er al op aan dat Kesha weer aan de slag wilde en al 28 nummers had voorgeschoteld aan Sony. Voor alsnog is onduidelijk wanneer ze nieuwe muziek kan uitbrengen.