Nieuws/Lifestyle
1280729
Lifestyle

'Dr. House' bekroond met ster op Walk of Fame

Hugh Laurie is vereeuwigd op de Hollywood Walk of Fame. The House-acteur heeft zijn eigen ster gekregen op de beroemde straat.

Het is de 2.593ste ster die wordt uitgereikt. Hugh Laurie is vooral bekend van zijn rol als dokter Gregory House, waarvoor hij in 2006 en 2007 een Golden Globe in de wacht sleepte. Bovendien werd hij al uitgeroepen tot de best betaalde tv-acteur toen hij van 2004 tot 2012 de rol vertolkte.

Hugh Laurie is in zijn nopjes met de eer. "Het is geen eerlijke wereld. Ik ben nu 57 en heb een leven vol extreem geluk geleid, zoveel dat ik erop inspeel dat er een piano op mijn hoofd valt om de balans te herstellen", grapte de acteur. "Ik ga deze buitengewone eer en mijn buitengewone geluk koesteren en ik zal morgen allereerst aan de slag gaan met het wereldwijde probleem van oneerlijkheid."

Collega en vriend Stephen Fry feliciteerde Laurie met zijn prijs. "Ook al is hij misschien niet de eerste wijze en aardigste ster om in stoep te vereeuwigen, ik durf te beweren dat geen enkele ster ooit wijzer of aardiger was." Naast Laurie zijn ook de Britten Emma Thompson, Colin Firth en Helen Mirren op de stoep te vinden.