Nieuws/Lifestyle
1280769
Lifestyle

Courtney Love beweert dat iedereen over haar zong

Courtney Love met dochter Francis Cobain

Courtney Love met dochter Francis Cobain

Courtney Love klapt uit de school over de jarenlange rivaliteit tussen Nirvana en Pearl Jam. De zangeres onthult dat de grunge iconen Kurt Cobain mateloos irriteerden en dat veel nummers over haar gingen.

Courtney Love met dochter Francis Cobain

Courtney Love met dochter Francis Cobain

Er was een rivaliteit tussen Chris Cornell, Mark Arm, Eddie Vedder en Kurt", verklaart Courtney Love tegenover National Geographic in een interview over grondleggers van grunge. "Er was een strijd om je stem te laten horen, succesvol te zijn, maar vooral gehoord te worden." De zangeres verklaart dat haar overleden man Kurt Cobain gek werd toen hij erachter kwam dat niet Nirvana, maar Pearl Jam op de cover van Time Magazine verscheen.

Volgens Love zijn de meeste nummers uit de grunge-hoogtijdagen in de jaren '90, over haar geschreven. "Als ik naar Lithium luister, dat net zo is als veel van nineties nummers, en veel van die nummers gaan over mij. Er zijn ook nummers van de Smashing Pumpkins over mij, er is een nummer van Bush over mij", verkondigt Love die met een oude vlam liedjes beluisterde, waarbij vijf van zes over haar gingen. "'Nee dat is niet zo', beweerde hij. Maar ik zei 'Jawel, ik heb met al die jongens gedated'", aldus Courtney.