Nieuws/Lifestyle
1283182
Lifestyle

Jubilerend Cinekid barst los

De nieuwste films, tv-programma's en primeurs op het gebied van nieuwe media zijn vanaf zaterdag te vinden op Cinekid. Het festival voor kinderen van drie tot en met veertien jaar viert deze herfstvakantie zijn dertigste verjaardag. Wat ooit begon als klein, lokaal filmfestival groeide uit tot het grootste film-, tv- en nieuwe mediafestival voor de jeugd ter wereld.

Op het programma staan zo'n 150 films en tv-programma's en er zijn de nieuwste games, apps en installaties te vinden. In het 1200 vierkante meter grote MediaLab kunnen kinderen zelf aan de slag.

Het festival vindt plaats in Amsterdam, maar 35 andere filmtheaters in het land hebben eveneens een speciaal Cinekidprogramma. De organisatie verwacht zo'n 60.000 jonge bezoekers. Ook komen er meer dan vijfhonderd professionals uit de mediawereld, afkomstig uit zo'n veertig landen.

Komende vrijdag, de laatste dag van het festival, worden de winnaars bekend van de Cinekid Awards. Dit zijn de belangrijkste prijzen op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor de jeugd.