Nieuws/Lifestyle
1288615036
Lifestyle

Dagrecept: Stoofpotje van kalfs (uit Slovenië!)

Zoals u eerder kon lezen was ik deze maand even in Slovenië, waar ik lokale wijnen, rustieke en wat meer gastronomische gerechten mocht proeven.

Hierbij werd zoveel mogelijk gebruikt en niets weggegooid (een mooie trend die je overal terugziet) en belandde er dus onder meer een salade met gegrilde rundertong, een gerecht met gebakken merg en een tartaar van runderhart op mijn bord.

Exotisch

Tegenwoordig is dat voor sommigen misschien iets te exotisch, terwijl het vroeger normaal was. Hetzelfde geldt voor orgaanvlees. Ik ben dan ook benieuwd of er lezers zijn die nog recepten hebben liggen voor dat soort gerechten. U kunt een berichtje sturen naar r.bakhtali@telegraaf.nl.

We houden het vandaag bij ’alledaags’ kalfsvlees, in dit geval een Sloveens stoofpotje. Als u geen peterseliewortel kunt vinden: knolselderij kan ook. Snijd het vlees en de groenten in blokjes. Fruit de fijngesnipperde ui glazig, voeg het vlees en de groenten toe en braad het geheel aan. Voeg de bloem toe, roer goed en bedek het met water.

Breng aan de kook, voeg vervolgens zout toe naar smaak, evenals de kruiden en citroenrasp. Laat het sudderen tot het vlees zacht is. Voeg voor het serveren azijn en gehakte peterselie toe.

Nodig voor vier personen:

- 500 g kalfsvlees (nek, borststuk of schouder)

- 15 g uien (gesnipperd)

- 1/2 l water, zout, 3 el olie

- 2 tenen knoflook (gehakt)

- 1/2 tl citroenrasp

- 1 laurierblad, 2 el azijn

- 50 g wortel (schijfjes)

- 1 el bloem, peterselie

- 50 g peterseliewortel (in blokjes)

- 30 g bleekselderij (ringen)

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop