Nieuws/Lifestyle
1289309
Lifestyle

Lucas Hamming maakt themasong Serious Request

Lucas Hamming.

Lucas Hamming.

HILVERSUM - Lucas Hamming neemt dit jaar het themanummer voor de 3FM benefietactie Serious Request voor zijn rekening. Het liedje Are You With Me is vanaf komende donderdag voor het eerst te horen op de radiozender, maakte 3FM-dj Wijnand Speelman maandagmiddag bekend.

Lucas Hamming.

Lucas Hamming.

Ook is het nummer vanaf die dag te downloaden. De opbrengst hiervan gaat naar Serious Request, waarbij het dit jaar draait om kinderen die sterven aan longontsteking. "Ik vind het bijzonder dat ik met mijn muziek een bijdrage kan leveren aan 3FM Serious Request 2016 en daardoor een verschil kan maken in hopelijk zoveel mogelijk kinderlevens", zegt de singer-songwriter, die bekend is van nummers als Never Let You Down. "Ik hoop dat heel Nederland zich in de week voor kerst bij de actie aansluit en zich in gaat zetten voor deze stille ramp."

Het Glazen Huis, het middelpunt van de benefietactie, staat dit jaar in Breda. Dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende laten zich zes dagen lang opsluiten om 24 uur per dag radio en tv te maken, zonder dat ze daarbij eten.