Nieuws/Lifestyle
1289313
Lifestyle

Schrijfster Interview With The Vampire werkt aan tv-serie

Horrorauteur Anne Rice is van plan een tv-serie te maken gebaseerd op haar wereldberoemde boekenreeks The Vampire Chronicles.

In 1994 werd haar boek Interview With The Vampire verfilmd, met in de hoofdrollen Tom Cruise als Lestat en Brad Pitt als Louis. Die film werd een groot succes, maar de verfilming van het boek Queen Of The Damned in 2002 - met daarin zangeres Aaliyah - trok geen volle zalen.

Universal Studios had een optie op Rice's verhalen en personages om een filmreeks te maken, maar zag daar op het laatste moment vanaf.

Rice treurt niet lang en is druk bezig een televisieserie over haar boekenreeks te realiseren, schrijft ze op haar facebookpagina. "De rechten zijn weer in mijn handen. Zoals velen van jullie weten hadden Universal en Imagine Entertaiment mijn werk in optie, maar - ook al hebben we met fijne mensen gesproken - de plannen kwamen niet van de grond."

Volgens Rice kan dat maar één ding betekenen. "Het is me inmiddels overduidelijk dat de vampieren thuishoren op televisie."

Ze werkt samen met haar zoon Christoper aan het script voor de pilot. "Mijn droom is een geweldige serie voor Lestat, Louis, Armand, Marius en de rest. Dit is de Gouden Eeuw van televisie en dé manier om het hele verhaal te vertellen."