Nieuws/Lifestyle
1289332
Lifestyle

Verjaardagswandeling voor Liesbeth List (75)

Liesbeth List krijgt haar eigen stadswandeling ter ere van haar 75e verjaardag. Wandelgids en kleinkunstkenner Daan Bartels neem belangstellenden mee langs de plekken waar de chansonnière jarenlang woonde en werkte.

Op zaterdagochtend 10 december trekt de acht kilometer lange wandeling langs voormalige woonhuizen van Liesbeth List en langs plaatsen waar zij vaak optrad. Een week later volgt een wandeling die geheel in het teken staat van de samenwerking tussen Liesbeth List en Ramses Shaffy.

"Liesbeth List houdt van Amsterdam en heeft op vele mooie plekken gewoond, zoals in de Roomolenstraat en aan de Kloveniersburgwal. De wandeling voert daarlangs en onderweg vertel ik over de carrière van Liesbeth en over haar bijzondere levensverhaal", zegt Bartels.

Liesbeth zelf is verguld met haar ‘eigen’ stadswandeling: “Ik vind dit heel bijzonder en een eer. Ik ken Daan al heel lang en hij heeft met veel zorg alle informatie verzameld over wat ik in al die jaren gedaan heb. En Amsterdam blijft natuurlijk een prachtige stad!”

Liesbeth List werd op 12 december 1941 geboren in Bandoeng (voormalig Nederlands-Indië), bracht enkele jaren door in een jappenkamp, groeide op bij pleegouders op Vlieland en maakte samen met Ramses Shaffy in de jaren zestig carrière in Amsterdam en vervolgens in de rest van Nederland.