Nieuws/Lifestyle
1289343
Lifestyle

Lady Gaga: 'Fans moeten mijn eerdere muziek loslaten'

Lady Gaga denkt dat haar nieuwe muziek en dito imago een harde overgang zijn voor haar fans.

Gaga, die deze maand haar nieuwe album Joanne uitbracht, neemt haar leven door in het ochtendprogramma CBS Sunday Morning. Ze legt uit dat ze het haar fans waarschijnlijk moeilijk maakt, want: "ik verander na elk album opnieuw, ik transformeer nogal". "Zo'n artiest ben ik nu eenmaal", vervolgt Gaga. "Mijn fans moeten elke keer een muzikaal tijdperk loslaten."

Dat de 30-jarige zangeres door haar muzikale succes en de bijbehorende roem haar privacy helemaal kwijt is, is de inspiratie achter haar nieuwe plaat. "Ik ben me zeer bewust van het feit dat als ik over die eigendomsgrens stap, ik niet meer vrij ben. Als ik de wereld inga, ben ik van iedereen. Het is legaal om me te volgen en me tot op het strand toe te stalken. Ik kan de politie niet bellen of ze vragen weg te gaan. Ik heb die eigendomsgrens bekeken en besloot: als ik daar buiten niet vrij kan zijn, kan ik in elk geval vrij zijn in mijn hart." 

Maar dat valt nog niet mee, en daarom staat haar album in het teken van vrij willen en kunnen zijn, zegt Gaga geëmotioneerd. "Ik mis mensen. Ik mis gewoon ergens heengaan en vreemden te ontmoeten en een gewoon gesprek met hen te voeren. Ik hou zo van mensen."