Nieuws/Lifestyle
1289621
Lifestyle

Film Scorsese in première in Vaticaanstad

Martin Scorsese's nieuwe film Silence beleeft volgende maand zijn wereldwijde première in Vaticaanstad. Paus Franciscus is hoogstwaarschijnlijk niet aanwezig. Scorsese heeft ruim vierhonderd priesters uitgenodigd voor de film waar hij twintig jaar over deed.

Dat schrijft The Guardian. De film is gebaseerd op het boek uit 1966 van de Japanse auteur Shusaku Endo.

Scorsese is naar eigen zeggen al 27 jaar lang geobsedeerd door het verhaal over twee Portugese jezuïtische missionarissen, die naar het zeventiende-eeuwse Japan reizen in een zoektocht naar hun mentor, pater Ferreira. In die tijd was het christendom verboden in Japan en werden christenen gemarteld en gedood.

In de film spelen Andrew Garfield en Adam Driver de missionarissen. Liam Neesom kruipt in de huid van pater Ferreira. Uiteindelijk komen de mannen in dezelfde situatie als de tienduizenden christenen die door de jaren heen zijn geëxecuteerd: ze moeten kiezen tussen hun geloof of de dood. Een van de missionarissen bidt tot God voor een teken. En dat komt uiteindelijk.

Paus Franciscus is hoogstwaarschijnlijk niet aanwezig bij de première. Scorsese zelf is er wel bij. Samen met de ongeveer vierhonderd priesters en andere gasten kijkt hij naar de 159 minuten durende film. De regisseur ontmoet de paus wellicht op een ander tijdstip zonder pers.

Bekijk de trailer hieronder.