Nieuws/Lifestyle
1289834350
Lifestyle

Dit mag nooit meer weg: teckel als romanpersonage

Sommige voorwerpen lijken waardeloos maar hebben voor de eigenaar juist heel veel waarde. Want er zit een bijzonder verhaal of speciale herinnering aan vast.

Heel wat mensen hebben een aandenken aan hun overleden huisdier in de kamer staan. Een urntje misschien zelfs of een schilderij. Van teckel Sue hangt ook een mooie foto in de kamer maar bovendien laat het hondje vier bijzondere boektitels na.

„Wat Sue ons in ons leven heeft gegeven, is met geen pen te beschrijven”, zegt baasje Jaap Vink uit Vlaardingen.

„Of eigenlijk wel, want zij heeft vier boekjes met haar belevenissen nagelaten. Zoals de reis met haar baasje naar Peru, waar zij voor de tweede keer wereldkampioen werd bij de internationale hondenshow.”

„Dat was haar ook al een keer bij de jeugd gelukt, in het Duitse Dortmund.”

Kampioensteckel Sue, ooit aangeschaft als gewone ’hobbyhond’ omdat ze zoveel op de vorige teckel van de familie leek, is de vertellende hoofdpersoon in de boeken.

Verder zijn er delen die haar reis met de Transsiberië Express en een reis naar Indonesië beschrijven. „In haar vierde en laatste boekje beschrijft zij haar drie huwelijken en het omaschap.”

Jaap hield ontzettend veel van de bijzondere Sue: eigenlijk mocht zij niet weg. Helaas is ze op de hoge leeftijd van zeventien jaar overleden, nu alweer twintig jaar geleden.

„Als moeder deed ze het ook goed. Drie nestjes met een totaal aan twaalf teckelkinderen. Zoon Bandiet uit het tweede nestje was haar favoriet”, vertelt Jaap.

Heeft u ook een voorwerp dat nooit weg mag omdat er een bijzonder verhaal of herinnering aan vast zit? Mail foto en uw verhaal naar toen@telegraaf.nl