Nieuws/Lifestyle
1290008
Lifestyle

Andrea Bocelli verschijnt toch in eigen biopic

Andrea Bocelli maakt zijn opwachting in een film over zijn eigen leven. Maar de blinde zanger vertolkt niet zijn eigen hoofdrol.

De Italiaanse tenor verschijnt toch zelf in The Music of Silence, de film die gebaseerd is op het gelijknamige boek dat hij schreef over zijn leven. Andrea Bocelli bracht een bezoekje aan de filmset om een nummer te vertolken.

De film vertelt zijn levensverhaal dat hij opgroeide in de Toscane en op zijn twaalfde blind raakte tot zijn wereldwijde succes waarbij hij meer dan 80 miljoen albums verkocht.

In de autobiografie komt ook aan bod hoe Andrea Bocelli worstelde met het lezen van muziek in braille, zijn uitdagingen tijdens zijn rechtenstudie, zijn deelname aan talentenjachten en zijn grote doorbrak nadat Luciano Pavarotte heb Allegri's Miserere hoorde zingen. Ook komen in de film door Bocelli gecomponeerde nummers voor uit zijn jeugd, die nooit eerder zijn uitgebracht.

Hoofdrollen zijn weggelegd voor Game of Thrones-acteur Toby Sebastian die Amos Bardi, het alterego van Bocelli vertolkt, en Antonia Banderas als diens maestro. Luisa Ranieri speelt zijn moeder, Ennio Fantastichini zijn oom en Jordi Molla zijn vader.