Nieuws/Lifestyle
1290043
Lifestyle

Kate Bush doet boekje open over David Bowie

Kate Bush heeft zich uitgesproken over haar liefde voor de in januari overleden David Bowie. Ze bracht een eerbetoon aan zijn 'kracht, schoonheid en moed'.

Het muziekicoon deed in een zeldzaam interview uit de doeken dat ze niet naar hedendaagse muziek luistert, maar dat ze voor David Bowie graag een uitzondering maakt. Zijn laatste album raakte Kate Bush diep.

"Een van de meest indrukwekkende dingen die ik recent heb gehoord was Blackstar van David Bowie", verklaarde ze tegen Fader. "Ik vond het prachtig. Heel ontroerend uiteraard, maar ook één van de beste dingen die hij gemaakt heeft."

Na zijn dood in januari dit jaar zette Bush haar verdriet op papier. "Ik werd gevraagd iets te schrijven omdat hij zoveel voor me betekende en daar was ik erg door geraakt. Hij was een van mijn grootste helden toen ik opgroeide. Hij was zo'n moedige artiest, zo ongewoon en ik hield van zijn muziek", verklaarde ze. "Ik heb hem een paar keer ontmoet; hij was erg charmant en speels. Maar ik bewonderde vooral wat hij had bereikt op creatief gebied."

Zelf is de zangeres niet bezig met nieuwe nummers schrijven, maar van een einde van haar muziekcarrière wil ze niet spreken.