Nieuws/Lifestyle
1290055
Lifestyle

RTL Z stopt met @Z en Z Today

RTL Z gooit het roer om. De zender stopt met de dagelijkse programma's Z Today en @Z, dat door Paul van Liempt gepresenteerd wordt. De zender verruilt deze voor documentaires en series.

RTL kiest ervoor om vanaf januari tijdens prime time series als Undercover Boss en Secret Millionaire dagelijks uit te zenden. Daarnaast is er nog wel plek voor gesponsorde programma's zoals Bright TV en De Groei Challenge, maar niet op dagelijkse basis.

“RTL Z staat inmiddels echt bekend om zijn uitgesproken documentaires. Dit succes willen we verder uitbouwen naar een sterke avondprogrammering met meer documentaires en series", verklaart zenderdirecteur Marco Louwerens. "Ik kijk met trots terug op deze programma’s en de mooie televisiemomenten die ze hebben opgeleverd", laat hij weten over de stop van de twee journalistieke dagelijkse shows.

Zendergezicht Van Liempt presenteert 16 december voor de laatste keer @Z. Het is niet het eerste programma van de presentator dat stopt. Eerder verruilde Van Liempt zijn journalistieke talkshow Van Liempt Live voor Van Liempt, één op één.  Z Today is nog tot 23 december te zien op RTL Z. De zijn blijft bovendien de 'breaking news'-zender van RTL.