Nieuws/Lifestyle
1292133
Lifestyle

Snoepgoed

 Welke heeft meer chocolade: M of I?

Nu de Sint in het land is, mogen we ons weer te goed doen aan pepernoten, schuimpjes en natuurlijk chocoladeletters. Wij Nederlanders zijn dol op het decembersnoepgoed! Even checken, welke letter is het grootste? 

Welke smaken vinden we lekker, welke letter verkoopt het best? Om antwoord op die vragen te vinden deed HEMA Het Grote Chocoladeletter Onderzoek en dat levert interessante uitkomsten op.

Welke letter is groter?

Klein raadsel voor de echte chocoladeliefhebber: welke letter is groter, de M of de I? Wie denkt dat de M meer chocolade bevat, heeft het mis! Iedere letter heeft hetzelfde gewicht. Toch worden de M, S en A het meest verkocht. Eigenlijk maakt de vorm voor velen niet uit. Voor 83% van de Nederlanders is de juiste smaak belangrijker dan de juiste letter.

Nieuwe smaak

Melk, hazelnoot, puur en wit zijn de traditionele smaken en HEMA voegt daar dit jaar ook de populaire karamel-zeezout variant aan toe, voor de experimentele snoepers onder ons.

Voor mannen of voor vrouwen?

Chocolade voor vrouwen? Niet als we dit onderzoek mogen geloven. Mannen geven meer geld uit aan deze lekkernij dan vrouwen. Vrouwen gemiddeld één tot vijf euro, mannen tussen de zes en de tien euro.

 Heb jij je eerste letter dit jaar al op? En wat is jouw favoriete smaak?