Lifestyle/Culinair
1292385929
Culinair

Recept: gewokte mosselen met saus van gin, room en tabasco

Gek op mosselen én op gin? Dan hebben wij het ultieme recept voor je: gewokte mosselen met een saus van gin en tabasco. Eet smakelijk!

Nodig: 1 zak mosselen, wit van 1 bos bosui (gesnipperd), 125 ml zure room, 125 ml slagroom (geklopt), 1 el abrikozenjam, 3 el bosui (gesnipperd), 1 volle el gin, druppels groene tabasco (naar smaak)

Bereiding: Maak de wok heet, doe er wat zonnebloemolie bij (geen olijfolie, te stroperig). Voeg een klein beetje fijngesneden rode peper of wat wit van de bosui toe. Doe er een flinke hand mosselen bij en schep om. Steeds genoeg voor twee personen, of je zet een schaal in het midden van de tafel die steeds voller wordt.

Dip de mosselen in de volgende heerlijke saus. Snipper het groen van de bosui fijn. Voeg de gin toe aan de abrikozenjam. Roer de gin, jam en bosui door de zure room. Roer glad, proef en breng op smaak met wat groene tabasco. Even zoeken maar de moeite waard! Klop de slagroom en schep die door het sausje.