Lifestyle/Thuis & Tuin
1293355482
Thuis & Tuin

Stinkt je vaatwasser? Dat kan hierdoor komen

Handig, die vaatwasser! Maar heb jij ook regelmatig last van vieze geurtjes in het apparaat? Zamarra Kok vertelt waardoor dat komt. In dit artikel lees je ook handige tips om je vaatwasser te onderhouden.

Als je vaatwasser regelmatig stinkt, dan komt dat waarschijnlijk doordat je ’m te vol propt en het filter te weinig schoonmaakt.

Zet geen pannen of borden op elkaar en zorg dat alles genoeg ruimte heeft zodat de waterstralen overal bij kunnen komen.

Geef de vaatwasser ook maandelijks een schoonmaakbeurt. Hoe doe je dat het beste? Een paar tips:

Ook een vaatwasser heeft wat onderhoud nodig om stralend schone afwas af te leveren. Zo vergeten veel mensen om na elke wasbeurt het filter te reinigen. Vaak is een vies filter de oorzaak van nare geurtjes. Spoel een vettig filter onder de kraan af en gebruik eventueel wat afwasmiddel om het te ontvetten. De hoekjes kun je poetsen met een oude tandenborstel.

Wist je dat ook de sproeiarmen verstopt kunnen raken? Soms door kalk, maar soms kun je ze eenvoudig losschroeven en de gaatjes met een tandenstoker schoonmaken.

Vind je regelmatig vaatwasmiddelresten terug na het afwassen? Controleer ook dan de sproeiarm op eventuele verstoppingen.