Nieuws/Lifestyle
1293577
Lifestyle

Lionsrock

Goed begin voor luipaard Bakari in Zuid-Afrika

VIDEO / FOTO'S - Luipaard Bakari, die afgelopen vrijdag met Stichting Vier Voeters naar zijn nieuwe opvang in Zuid-Afrika werd gebracht, maakt het boven verwachting goed. ,,De overgang naar zijn nieuwe verblijf gaat beter dan we ooit hadden durven dromen", laat verzorger Erin Timmer weten.

Bij aankomst in Lionsrock, de opvanglocatie voor grote katachtigen waar de 7-jarige Bakari de rest van zijn leven zal doorbrengen, was de grote vraag wanneer de luipaard zijn transportkist uit zou komen. Door vertragingen had hij daar maar liefst 48 uur ingezeten, flink langer dan in eerste instantie de bedoeling was. ,,We wisten niet wat voor effect de reis op Bakari zou hebben", vertelt verzorger Erin die vanuit Nederland met hem meereisde.

De medewerker van Stichting Vier Voeters verwachtte dat de luipaard zijn hok de eerste uren niet uit zou durven komen, maar dat viel mee. Na een paar minuten sprong Bakari gracieus als altijd zijn kist uit waardoor zijn nieuwe verzorgers hem eindelijk konden aanschouwen. Ze zijn onder de indruk: ,,Wat een prachtig dier!"

Hoewel Bakari in eerste instantie zenuwachtig heen en weer bleef lopen, bleek al snel dat het goed zou komen. Toen Bakari eindelijk alleen was, werd hij klimmend, springend en in het gras rollend gefotografeerd. Dit tot groot enthousiasme van zijn verzorgers.

Erin: ,,Dit gedrag zie je alleen bij luipaarden die zich goed voelen. Zo fijn dat alle intensieve trainingen van de afgelopen maanden hun vruchten afwerpen. We hebben nog een flinke weg te gaan voordat Bakari hier helemaal thuis en op zijn gemak is, maar het begin is beter dan we ooit hadden verwacht!"

Lees eind november in VRIJ Katina's reportage over Bakari en Lionsrock

Zie ook:

- Bakari naar nieuw verblijf in Zuid-Afrika