Nieuws/Lifestyle
1294077
Lifestyle

Mol-kandidaten kunnen goed liegen

Wie is de Mol?-kandidaten Sanne Wallis de Vries en Jochem van Gelder hadden weinig moeite met liegen tegenover vrienden en familie over hun deelname aan het televisieprogramma. "Mensen nemen gewoon aan wat je zegt, het maakt eigenlijk helemaal niet uit.”

De comedienne spelde iedereen op de mouw dat ze op yogareis ging. "Ik had opnames voor de televisieserie Mees Kees, daar kwam ik de hele dag heel veel mensen tegen. Ik moest daar ook even een bepaalde periode vandaan", vertelt Sanne tegen ANP. "Moeders op het schoolplein, het hele sociale verkeer. Toen merkte ik pas met hoeveel mensen je eigenlijk te maken hebt en tegen wie je allemaal moet zeggen: ja ik ben er even niet of ik was er even niet want ik was op yogareis, wat dus helemaal niet waar was." Toch had het wat haar betreft elk smoesje kunnen zijn. "Mensen nemen gewoon aan wat je zegt."

Ook Jochem van Gelder bleek een geboren leugenaar, de SBS-presentator begon het zelfs leuk te vinden. "En volgens mij hebben meerdere dat van deze club. Eigenlijk zag ik er tegenop maar als je er eenmaal in zit: best leuk", aldus Jochem. In welke aflevering hij naar huis moet, houdt hij wijselijk voor zich. "In twaalf ben ik er echt op dramatische manier uit gesodemieterd", grapt de presentator.

AVROTROS maakte dinsdagochtend de tien namen van de deelnemers van het zeventiende seizoen van Wie is de mol? bekend. De serie is vanaf 7 januari weer te zien bij NPO 1.