Nieuws/Lifestyle
1294094
Lifestyle

Videoclip barst van de BN'ers

Danceduo TV Noise slaat nieuwe weg in

VIDEO - Jasper Gelderblom en Jelmer ten Hoeve, beter bekend als het muzikale duo TV Noise, besloten vorig jaar een nieuwe weg in te slaan na een writer's block. "We maken nu muziek die we zelf echt tof vinden."

Met hun single Remember laten ze voor het eerst meer popinvloeden terugkomen in hun muziek. Voor dit nummer werkten ze samen met de Ierse singer-songwriter Oisin. "Toen we zijn stem hoorden sloegen we meteen achterover", aldus Jasper en Jelmer over de samenwerking, waarvoor ze de geschreven ballad van een geheel nieuwe melodie voorzagen.

BN'ers in video

Voor de bijbehorende videoclip wisten ze talloze Bekende Nederlanders te strikken, zo verleenden Beau van Erven Dorens, Arjen Lubach, Valerio Zeno, Ruben van der Meer, Eddy Zoey, Do, Krystl, Jody Bernal en Paul Rabbering hun medewerking aan de clip. Saillant detail: de clip heeft amper vijftig euro gekost om te maken. "Omdat we vaak weg van huis zijn, wilden we graag laten zien wat voor tof en nuchter land Nederland is. Iedere BN’er vond het super tof om mee te doen en dat gratis!", aldus TV Noise.

Garrix

Het gaat goed met het duo dat in de dancescene al even bezig is. Een week nadat het nummer uitkwam is het nummer al ruim 100.000 keer beluisterd via Spotify en kon de videoclip al rekenen op bijna 225.000 kijkers. Op 17-jarige leeftijd tekenden de twee bij Spinnin' Records, waar ze vooral dancenummers maakten. TV Noise bracht al een nummer uit met Martin Garrix, die onlangs werd bekroond tot beste dj ter wereld. Toch stopten Jasper en Jelmer omdat ze het gevoel hadden muziek te moeten maken die 'in de mode was'. "Dat werd ons door meerdere mensen verteld, waardoor we niet meer het gevoel kregen dat we echt muziek aan het maken waren."

Writer's block

Jasper en Jelmer verbraken alle contracten om terug te keren naar de kern: waarom ze de muziek in zijn gegaan. "We hebben er een jaar over gedaan om alleen maar muziek te maken en dat is gelukt. We hebben zo veel platen gemaakt die dichter bij ons hart stonden en mensen voelen dat", aldus het duo. "We maken nu muziek die we zelf echt tof vinden en hebben daar nu ook de volledige vrijheid in. Onze sound kan nu worden gerekend tot dance-pop."