Nieuws/Lifestyle
1294181
Lifestyle

Maritieme parel Bremerhaven

Sail platform

Sail platform

In de Duitse stad Bremerhaven kun je allerlei activiteiten doen die in het teken staan van het water. Zes bijzondere highlights met een maritiem randje.

Sail platform

Sail platform

1. Schaufenster Fischereihafen

 

Waar andere steden een gezellig historisch centrum hebben, heeft Bremerhaven een gezellige historische haven. De Schaufenster Fischereihafen barst van de restaurants, cafés en winkels. Zomers zitten de terrasjes altijd vol en vinden er veel evenementen plaats. ’s Winters kun je binnen terecht voor leuke activiteiten, waaronder de vele concerten die hier regelmatig georganiseerd worden.

2. Hafenbus

 

Grote tegenpool van de pittoreske haven is het internationale havengebied waar de grote schepen op- en afvaren en de containers je bijna boven het hoofd slingeren. Lange tijd was dit deel van Bremerhaven afgeschermd voor publiek, maar tegenwoordig kan je veilig met een bustour de actie van dichtbij bekijken. Bewonder de logistieke kunsten van de Duitsers en ontdek hoe alles in zijn werk gaat in een internationale haven. Leuk voor jong en oud!

3. Sail City Platform

 

Wie houdt er eigenlijk niet van een prachtig uitzicht voor dat indrukwekkende vakantiekiekje? In Bremerhaven moet je hiervoor naar 90 meter hoogte stijgen tot op het Sail City Platform. Dat kan gelukkig met de lift, slechts het laatste kleine stukje beklim je met de trap. Eenmaal boven word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de vele kanten van Bremerhaven. Bijzonder om zo de verschillende gebieden van deze veelzijdige stad naast elkaar te zien!

4. Zoo am Meer

 

De dierentuin van Bremerhaven is er niet zomaar een! Deze Zoo am Meer (ja, de dierentuin ligt daadwerkelijk aan de zee) richt zich namelijk vooral op dieren, waaronder ijsberen en zeehonden, die graag in zout water. De dierentuin heeft met zo’n 30 diersoorten niet het grootste aanbod maar dat maakt de beleving juist zo leuk.

5. Schiffahrtmuseum & U-Boot

 

Hét Duitse Scheepvaartmuseum is in Bremerhaven te vinden. De hele Germaanse scheepvaarthistorie kun je hier ontdekken en die is indrukwekkender dan je misschien denkt. Onderdeel van deze geschiedenis is de U-Boot Wilhelm Bauer. Dit is een onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog die de eerste van zijn soort was om een hele missie onderwater door te brengen. Het is een bijzondere ervaring om het gevaarte te doorkruisen via kruip-door-sluip-door gangetjes en je te bedenken dat ze hier met 58 man (!) opgesloten zaten.

6. Dineren bij Pier 6

 

Een plek vinden om romantisch te dineren aan het water is in Bremerhaven niet moeilijk, toch weet culinaire hotspot Pier 6 zich met gemak te onderscheiden van de rest van het aanbod. Midden in de trendy Nieuwe Haven kan je genieten van traditionele gerechten die door de chefkok met passie bereid worden.

Bron: CityZapper