Nieuws/Lifestyle
1294234
Lifestyle

Esmee in cosplay naar Californië

Redacteur Esmee Otter was in Anaheim, Californië voor de internationale gamebeurs BlizzCon. Hier beoefende zij haar favoriete hobby: cosplay.

Ik kruip in de huid van D.VA, een personage uit de game Overwatch. Een vrolijke doch stoere meid gehuld in een strakke bodysuit en gewapend met een hippe headset.

Honderden fans drommen samen om foto’s van me te maken, geven complimenten over mijn outfit en knopen soms een heel gesprek aan.

Cosplay is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Zo heb ik er de laatste drie jaar, sinds ik aan cosplay doe, honderden vrienden bijgekregen.

De honderden uren en bijna letterlijk bloed, zweet en tranen die ik in een mooie outfit stop, zijn het dubbel en dwars waard. Jezelf om kunnen toveren tot een bepaald personage waar je gek op bent, geeft een enorme adrenalinekick.

Cosplay is een samentrekking van ‘costume’ en ‘play’, wat inhoudt dat je je verkleed en de rol aanneemt van een bepaald personage. Dit kan zijn uit een film, een serie, een (Japanse) animatie of bijvoorbeeld een game.