Nieuws/Lifestyle
1295000
Lifestyle

Video

Luipaard Bakari naar nieuw verblijf in Zuid-Afrika

Luipaard Bakari verlaat vandaag zijn verblijf in het Friese Nijerberkoop om naar Zuid-Afrika af te reizen. Het luipaard krijgt na zeven jaar eindelijk de ruimte die hij als grote kat zo nodig heeft. Het dier wordt gebracht naar Lionsrock, het reservaat van de internationale dierenwelzijnsorganisatie Four Paws.

VRIJ-verslaggever Katina Stavrianos zocht vorige week al luipaard Bakari en haar verzorger Erin op in Friesland. Het luipaard kwam als kitten van amper een paar weken oud vanuit een Duitse dierentuin naar Friesland. Erin traint het dier nu om hem uiteindelijk kalm zijn transportkist in de krijgen.

,,Als dat ook lukt op de dag van transport, dan kunnen we Bakari vervoeren zonder hem te verdoven. Daardoor zal hij tijdens het transport veel minder stress ervaren, wat hem zal helpen om in Lionsrock een goede start te maken", vertelt de verzorger.

Weten hoe het Bakari vergaat? Katina Stavrianos reist dit weekend mee naar Zuid-Afrika en doet verslag bij VRIJ. Lees eind deze maand ook Katina's reportage in VRIJ.

Volg Katina en VRIJ op Instagram: @k10a en @vrijmagazine