Nieuws/Lifestyle
1300010
Lifestyle

Blue Man en Sister Act herdenken aanslag

Sister Act en Blue Man Group staan dinsdagavond voor aanvang van hun voorstellingen in de theaters in Berlijn stil bij de aanslag in het centrum van de Duitse hoofdstad. Dit heeft een woordvoerder van Stage Entertainment in Duitsland laten weten.

Stage Entertainment heeft twee theaters in Berlijn. In het Stage Theater des Westens speelt sinds medio oktober de Duitse versie van de musical Sister Act, met de Amsterdammer Alessandro Pierotti in een belangrijke bijrol. De Blue Man Group treedt al jaren op in het Stage Bluemax Theater in Berlijn.

Net als in de andere theaters in Berlijn gaan de shows van Stage Entertainment door, laat de woordvoerder van het theaterbedrijf weten. "We zijn erg bedroefd en aangeslagen door de aanslag van gisteravond. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en nabestaanden." Hij zegt dat de beide shows dinsdag beginnen met een verklaring waarmee de slachtoffers worden herdacht.

Hij noemt het voorbarig om een inschatting te geven of de aanslag effect heeft op de bezoekersaantallen van de theaters. Toen afgelopen zomer in het winkelcentrum van München een bloedbad werd aangericht door een scholier, had dit volgens hem nauwelijks effect op de kaartverkoop aan de kassa's van de theaters.