Nieuws/Lifestyle
1300012
Lifestyle

Winteruitjes voor een witte kerst

Dikke pakken sneeuw in de tuin terwijl families rond het kerstdiner zitten en bevroren meren waarop koppels romantisch over het ijs zwieren. Het lijkt wel een sprookje en dat is het misschien ook wel. Nederland heeft sinds 1901 nog maar acht keer een witte kerst gehad. Ook dit jaar moeten wij zonder sneeuw en ijs, maar om evengoed het kerstgevoel te krijgen hebben we voor jou een paar winterse activiteiten op een rij gezet.

Sneeuwpret

Zin in sneeuwpret met vrienden, familie of collega's? In Eindhoven en Zoetemeer worden de zogeheten Snowgames gehouden.

Bij Montana Snowcenter Westerhoven in Eindhoven strijd je in groepsverband. Speel bijvoorbeeld eens human snowbowling: duw de slee met daarop een teamgenoot en probeer zo de kegels te raken. Voor extra spanning leg je met een Hollandse rodelslee een parcours af en de gene die als eerst over de finish is, wint. Rust daarna uit onder het genot van Glüwijn of warme chocolademelk

In Zoetermeer kun je de Einstein race doen. Glijd van de berg af met een slee om vervolgens bij de finish de vraag van de quizmaster te beantwoorden. Als de vraag fout is moet je de berg op om met je teamgenoten te overleggen of een ander teamlid naar beneden te sturen zodat die de vraag kan beantwoorden. En lach jezelf rot met spellen zoals skistok-steken.

Curling op grote hoogte

Wie geen zin heeft in poedersneeuw, maar wel in kou kan terecht in Amsterdam. Floor17 organiseert dit jaar een leuke activiteit: curling op het hoogste dakterras in de stad. Geniet tijdens de activiteit van een hapje en een drankje. De baan is tot en met 31 januari 2017 elke dag open van 12.00 tot 20.00 uur.