Nieuws/Lifestyle
1300093
Lifestyle

Extra rust voor Frank van der Lende

Domien Verschuuren (l) en Frank van der Lende (r)

Domien Verschuuren (l) en Frank van der Lende (r)

Frank van der Lende werd zondagavond opgesloten in het Glazen huis, maar zit er al doorheen. De 3FM-dj kreeg daarom dinsdag een uurtje extra rust.

Domien Verschuuren (l) en Frank van der Lende (r)

Domien Verschuuren (l) en Frank van der Lende (r)

Dat betekende dat zijn collega Domien Verschuuren dinsdagochtend en -middag zeven uur radio maakte achter elkaar. Hij kreeg in het laatste uurtje bijval van Eva Koreman, die vooraf al was aangewezen voor momenten dat Domien of Frank het moeilijk zouden krijgen.

Voor het eerst dit jaar zitten slechts twee dj's in het Glazen Huis van 3FM. Frank en Domien moeten nog door tot kerstavond. De teller stond gisteravond op 1,1 miljoen dat besteed wordt aan de bestrijding van longziekten bij kinderen.

Gevolgen na Berlijn

Ondertussen heeft bezoekersaantal aan het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Breda heeft vooralsnog niet te lijden onder de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Het is dinsdagochtend zelfs drukker dan een dag eerder, aldus de gemeente.

De aanslag in de Duitse hoofdstad betekent wel een domper, maar de sfeer wordt er niet door bedorven. "We zijn vast van plan om er toch een feestje van te maken", zegt een woordvoerder van de gemeente Breda. Dagelijks worden tussen de 70.000 en 100.000 bezoekers verwacht, maar die zijn er nu nog niet omdat de schoolvakantie nog niet is aangebroken.

Alert

Burgemeester Paul Depla van Breda liet eerder weten mee te leven met slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Berlijn. De stad is sindsdien extra alert. De wegen naar de Grote Markt zijn afgezet, om de kans op aanslagen met vrachtwagens te verkleinen. Dat heeft gevolgen voor de bevoorrading van winkels en horeca.