Nieuws/Lifestyle
1300159
Lifestyle

NOS Langs de Lijn viert vijftigste verjaardag

NOS Langs de Lijn bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd met onder meer een extra lange radiouitzending op zondag 1 januari.

Het sportprogramma op NPO Radio 1 is een van de langst lopende radioprogramma's in de omroephistorie. De uitzending op Nieuwjaarsdag, die van 14.00 tot 19.00 uur duurt, is het begin van de viering van een jubileumjaar.

Behalve verslag van het NK marathonschaatsen en het skispringen in Garmisch-Partenkirchen is er op de eerste dag van 2017 ook aandacht voor de geschiedenis van het programma en nostalgie. In het eerste uur komen tientallen geluidsfragmenten voorbij van bijzondere sportgebeurtenissen uit een halve eeuw Langs de Lijn.

Ook zijn er oud-presentatoren te gast, onder wie Koos Postema en Rocky Tuhuteru en halen NOS-coryfeeën als Bep van Houdt, Kees Jansma en Jack van Gelder herinneringen op. De muziek voor deze uitzending wordt gekozen door Leo Blokhuis en Pieter van den Hoogenband.

Langs de Lijn was voor het eerst te horen op 1 januari 1967. Iedere zondagmiddag luisteren zo'n half miljoen mensen naar de live-flitsen van sportwedstrijden, het laatste nieuws, columns en interviews.