Nieuws/Lifestyle
1300169
Lifestyle

Dick Van Dyke in nieuwe Mary Poppins

Dick Van Dyke heeft een rol in de nieuwe film rond de iconische nanny Mary Poppins. De inmiddels 91-jarige acteur speelde in het origineel uit 1964 schoorsteenveger Bert.

Het is nog niet bekend welke rol de hoogbejaarde acteur op zich neemt, zo meldt hij aan The Hollywood Reporter. Hoewel het karakter Bert niet in de nieuwe film zit, is een soortgelijke personage al ingenomen door Hamilton-ster Lin-Manuel Miranda, die ook de muziek voor de nieuwe Mary Poppins maakt.

De film vertelt het verhaal van een volwassen Michael en Jane Banks, de kinderen uit de originele film. Een kwart eeuw na de avonturen uit die film, krijgen de Banks-kinderen opeens weer bezoek van hun favoriete nanny, nu gespeeld door Emily Blunt.

Ook Colin Firth, Angela Lansbury en Meryl Streep hebben rollen in de nieuwe film, die rond de feestdagen van 2018 in de bioscoop te zien moet zijn. Al langer gaan geruchten dat ook de originele Mary Poppins Julie Andrews haar opwachting maakt in Mary Poppins Returns. De nu 81-jarige actrice heeft dat nieuws echter nog niet bevestigd.