Nieuws/Lifestyle
1300335
Lifestyle

Rundfunk gaat het theater in

Het duo Rundfunk gaat het theater in. Acteurs Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout werken aan een avondvullend programma dat in het seizoen 2017-2018 op de Nederlandse podia te zien zal zijn.

Dat hebben zij maandag gemeld. Rundfunk is een populair absurdistisch programma dat zich afspeelt op een fictieve middelbare school. Het programma kwam voort uit een theatershow van een half uur die de twee mannen eerder op De Parade speelden.

Rundfunk heeft in korte tijd een trouwe schare fans aan zich weten te binden. Vooral de leraar Duits met zijn fascinatie voor het Derde Rijk, gespeeld door Pierre Bokma, oogst wekelijks veel reacties op sociale media. Bokma zal naar verwachting overigens niet in de voorstelling te zien zijn.

Yannick van de Velde was te zien in onder meer de bekroonde films Aanmodderfakker en In Oranje en speelde recent in de MAX-serie Goedenavond dames en heren. Tom van Kalmthout is onder meer bekend van de serie en film Snuf de Hond en speelde onlangs in Van God los. Ook speelde hij een hoofdrol in de bekroonde voorstelling De gelaarsde poes, die op 1 januari op televisie wordt uitgezonden.