Nieuws/Lifestyle
1300338
Lifestyle

Slogans van alle landen verzameld in wereldkaart

Landen doen gekke dingen om zichzelf beter op de kaart te zetten voor toeristen. Een daarvan is het bedenken van een 'goede' slogan, die het land zou moeten beschrijven in een paar treffende woorden. Maar of dat nou daadwerkelijk het geval is?

Vakantiewebsite Family Break Finder verzamelde de slogans van alle landen (op 38 landen na die geen slogan hebben) en zette deze op een landkaart. We zoomen even in om de slogans beter te kunnen lezen.

Europa

 

Wat dacht je van: "I wish I was in Finland." Van, drie keer raden, Finland. Of de slogan van Polen: "Move your imagination". De Nederlandse slogan, waarschijnlijk niet bij iedereen bekend, is ook een opmerkelijke: "Holland. The original cool." De slogan werd vier jaar geleden bedacht door een marketingbureau om Amerikaanse toeristen te laten zien wat Nederland allemaal te bieden heeft.

Noord- en Midden-Amerika

 

Een andere opvallende slogan is die van het land El Salvador: "El Salvador -- the 45 Minute Country". Het land is zo smal dat alles - van bergen tot mooie stranden - binnen handbereik is. Je hoeft niet zo ver te rijden voor de volgende high light. Het land Suriname wordt 'vertegenwoordigd' door de slogan waar we ons wel wat bij kunnen voorstellen: "A colorful experience… exotic beyond words." Of de heerlijke vakantiewoorden van Kaap Verdië: "No stress".

Afrika

Zuid-Amerika

 

Australië

Azië

 

Welk land zou wat jou betreft een betere slogan kunnen gebruiken? Laat het hieronder weten!