Nieuws/Lifestyle
1300342
Lifestyle

Claudia de Breij speelt oudejaarsshow live

Claudia de Breij

Claudia de Breij

Claudia de Breij speelt op zaterdagavond 31 december haar Oudejaarsconference live vanuit het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Claudia de Breij

Claudia de Breij

Dat heeft BNN-VARA maandag gemeld.

De Breij is niet de eerste die haar oudejaarsvoorstelling live op televisie speelt. Herman Finkers deed dit vorige jaar ook al. Maar tot die tijd was het niet gebruikelijk om de conference live te spelen; de shows van de verschillende cabaretiers werden tot 2015 van tevoren opgenomen.

Het is voor het eerst dat de Oudejaarsconference door een vrouw wordt verzorgd. De Breij schaart zich hiermee in een illuster rijtje van onder anderen Wim Kan, Youp van ’t Hek, Theo Maassen en Dolf Jansen.

Jack Spijkerman

De Oudejaarsconference van Herman Finkers werd vorige jaar live gezien door ruim 3 miljoen mensen. Hiermee verzorgde de Twentse komiek het best bekeken oudejaarsprogramma in tien jaar tijd. Het record staat op naam van het Spijkers Jaaroverzicht uit 2003; hiernaar keken 3,4 miljoen mensen.

De Breij heeft het afgelopen jaar bewust vrijwel geen interviews gegeven, vertelde zij onlangs in De Wereld Draait Door. Hier maakte zij kort haar opwachting toen haar boek Neem toch een geit genomineerd was voor de NS Publieksprijs.