Nieuws/Lifestyle
1300392
Lifestyle

Nieuwe toneeltekst Harry Mulisch gevonden

Harry Mulisch

Harry Mulisch

Frieda Mulisch heeft op de werkkamer van haar vader Harry een onvoltooid toneelstuk van hem uit 1952 gevonden. Het stuk heeft als titel Het twaalfde huis van monsieur Zimbalist: Gesprek met de stilte.

Harry Mulisch

Harry Mulisch

In theater DeLaMar vindt op 24 januari eenmalig een lezing van het bijzondere werk plaats, zo maakte DeLaMar maandag bekend.

De tekst is momenteel 25 pagina's. Het is een licht absurdistisch stuk over een man die op alle continenten huizen bezit. Het personeel in die huizen moet op ieder moment van de dag voorbereid zijn op zijn komst. De voorstelling bestaat uit dialogen tussen diverse personeelsleden. Het is onbekend hoe lang Mulisch de tekst uiteindelijk wilde maken.

Waldemar Torenstra

De tekst wordt in een theatrale setting voorgedragen door Waldemar Torenstra, Peter Bolhuis en Anne Lamsvelt. Een aantal schrijvers wordt uitgenodigd in de hoop dat een van hen de uitdaging aandurft de tekst te voltooien.

Mulisch overleed in 2010 op 83-jarige leeftijd. Hij geldt als een van de grootste Nederlandse schrijvers van de twintigste eeuw.